воскресенье, 13 мая 2018 г.

УВАГА! Це потрібно знати ВСІМ!

Запобігти пожежі легше ніж ліквідувати її

З метою запобігання виникненню пожеж у населених пунктах Запорізької області, лісових масивах, на природоохоронних об’єктах, сільгоспугіддях, недопущення загибелі людей або виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру МНС закликає усіх бути обережними під час відпочинку та при проведенні господарських робіт. Зокрема, утриматися від спалювання сухої рослинності та галок дерев на своїх присадибних ділянках.
Оскільки температура повітря тримається на високій позначці, у таку спеку виникнення пожеж може бути спровокованим не тільки природними явищами (блискавка, посуха), а й простою недбалістю людини. Тепла погода спонукає людей до відпочинку біля річки або на іншій відкритій місцевості. Нерідко відпочинок асоціюється з розведенням вогнища, яке може стати причиною пожежі. Адже вітер може рознести полум’я з сухої трави чи залишків деревини на велику площу. Від неконтрольованого вогню можуть загинути усі мешканці: і тварини, і рослини, а також вигоріти родючий шар ґрунту. Під час пожеж гинуть люди.
Часто пожежі трапляються на природно-заповідних територіях нашої держави, під час яких гинуть зникаючі види флори та фауни. Майже 90% пожеж у природі трапляються саме з вини недбалого ставлення людини до навколишнього природного середовища. За даними статистики, кожного року в нашій державі під час пожеж, гине кілька тисяч гектарів полів та лісу. Завдані ними збитки становлять мільйони гривень. На гасіння пожеж залучаються значні ресурси відповідних служб.
Боротися із пожежею надзвичайно важко, адже це – неконтрольований процес горіння, який призводить до загибелі людей та нищення матеріальних цінностей.
Для того, щоб запобігти незворотнім наслідкам пожеж, необхідно дотримуватися елементарних правил поведінки на природі:
  • місце для вогнища вибирати далеко від сухостою, краще попередньо його очистити та обкласти навкруг камінням чи зробити валик із землі. 
Зупинити розповсюдження вогню значно легше, аніж гасити потім велику пожежу. Найголовніше – не залишати вогнище без нагляду, а залишаючи місце відпочинку – ретельно загасити. А також утриматися від випалювання рослинності та її залишків.
БУДЬТЕ ОБЕРЕЖНИМИ АДЖЕ ВІД ЦЬОГО ЗАЛЕЖИТЬ ВАШЕ ЖИТТЯ ТА ЗБЕРЕЖЕНІСТЬ НАВКОЛИШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА!

День пам`яті і примирення




7-8 травня 2018 року учні школи привітали жителів с. Старопетрівка поважного віку листівками з Днем перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні та запросили бажаючих на мітинг-реквієм до Братської могили до Дня пам`яті і примирення, який відбувся 08 травня о 12:30. Всі присутні вшанували пам`ять 17-ти хоробрих воїнів жителів Старопетрівки, які ціною свого життя 1943-го року звільняли рідні села Ново- та Старопетрівку. Вічна слава та пам`ять Героям!


Фото з архіву 2016 року